8001 Výtokový stojan - ARKTIC

Vodovodné armatúry  

More data after login in the client panel.
Teleso stojana je z tvárnej liatiny, Potrubie na prívod vody z nehrdzavejúcej ocele 1.4301. Všetky vnútorné elementy sú vyrobené z nerezovej ocele a mosadze
Pracovný tlak PN10. Hermetická konštrukcia stojana v podzemnej časti zabraňujúca vstupu podzemnej vody do interiéru stojana.
 Takáto konštrukcia vylučuje možnosť kontaminácie pitnej vody a umožňuje využitie kúpeľov v oblastiach s vysokou hladinou  podzemnej vody.
Takáto konštrukcia vylučuje možnosť kontaminácie pitnej vody a umožňuje využitie kúpeľov v oblastiach s vysokou hladinou podzemnej . Odolnosť voči dezinfekčným látkam
Možnosť demontáže zdroja a výmeny elementov pod tlakom bez nutnosti vykopania stojana zo zeme.. Vnútorné komponenty je možné vymeniť bez zatvorenia posúvača.
Možnosť použitia prvku spomaľujúceho zatváranie stojana ako doplnkovej možnosti.
 

Application

  • Stojan je určený na napojenie na vodovodné potrubie o tlaku do PN10
  • Spúšťanie vody zo stojana sa vykonáva stlačením páčky, ktorá otvára ventil a púšťa vodu. Jednorázový minimálny čas výtoku vody v studených podmienkach zimy je do 3 minút.
Ak sa nezachová zásada 3 minút môže to spôsobiť zamrznutie výtokového stojana v zimnom období.
  • Uvoľnenie páčky a uzatvorenie ventilu spúšťa proces odvodnenia stojanu. Voda z vyprázdnenej výlevky sa hromadí v zberníku umiestnenom v dolnej časti stojana pod líniou zamrŕzania zeminy. Zberník je vyprázdňovaný pri následnom použití stojana.

V mieste vylievania vody zo stojana je potrebné použiť odtokový rošt alebo umiestniť drenáž zabezpečujúcu vsakovanie prebytočnej vody